Yerli Malı’na yeni şartlar geliyor

Yerli Malı Belgesi Şartları Değişti, İşte Detaylar

Yazılım ürünleri için artık yerli malı belgesi alma şartları belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni “Yerli Malı Tebliği” Resmi Gazete’de yerini aldı.

“Yerli Malı” Tanımında Yüzde 51 Şartı

Artık yazılım ürünleri de yerli malı olarak kabul edilebilmek için en az yüzde 51 yerli katkı şartını sağlamak zorunda. Ayrıca, ürün için Teknolojik Ürün Belgesi sahibi olmak da gerekiyor. Girdiler için ise “zorunlu yerli girdi listesi” baz alınacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ürünleri için Yerli Malı Kriterleri

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belgelendirilen üreticilerin ürettikleri gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri yerli malı kabul edilecek.

Orman Pasaportu ve Madenler

Orman bitki pasaportuna sahip olmayan tohumluğun ve çıkarılan madenlerin yerli malı sayılabilmesi için belirli şartlar aranacak.

Yerli Malı Belgesi Alma Süreci

Üreticiler, yerli katkı oranı hesap cetvelini doldurarak yerli malı belgesi başvurusunu ilgili oda veya borsaya çevrim içi olarak yapacak. Uygulama, 1 Ocak 2026 tarihinde hayata geçecek.

Artık daha sıkı kriterlerle belirlenen yerli malı belgesi için yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Yerli üretimi teşvik etmek adına yapılan bu düzenlemeler, sektöre önemli katkılar sağlayacak.

Related Posts

Borsa İstanbul’da 21 şirket için endeks değişti! KAP açıklaması geldi!

Borsa İstanbul 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle 21 hisse için piyasa sınıflandırması kapsamında endeks değişikliğine gidildiğini açıkladı

Çin’de imalat sanayii üst üste üçüncü ayda da daraldı

Deflasyon endişeleri ile beraber tüketici talebi de zayıf seyrediyor

Araç sahiplerine rekor ceza kesilecek! Son gün bugün

Vergi mükellefleri için zorunlu olan akaryakıt alımı sırasında taşıtların plaka bilgisinin ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilmesini sağlayan UTTS için bugün son gün. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve akaryakıt …

7’den 70’e herkesi etkileyecek Temmuz zammı: Memurun da emeklinin de geliri yeniden hesaplanacak

Türkiye’nin ekonomi ajandası, haziranın son iş gününde açıklanacak işsizlik verileri ve 3 Temmuz’daki enflasyon verileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) 24 Temmuz’da duyuracağı faiz kararına odaklanacak.

ABD, ticaret ortaklarına süreyi uzatabilir: 9 Temmuz’dan 1 Eylül’e ertelenebilir

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, 18 ticaret ortağıyla yürütülen gümrük tarifesi görüşmelerinin 9 Temmuz’da tamamlanamayabileceğini belirterek sürecin 1 Eylül’e kadar uzayabileceğini açıkladı.

TÜRKONFED, ekonominin itici gücü olan KOBİ’lerin sorunlarının arttığını raporlaştırdı: ‘İlk hedef ayakta kalma’

Yönetim kurulu başkanı Süleyman Sönmez, ticaret savaşları, finansal daralma, yüksek enflasyon ve siyasi gelişmelerin oluşturduğu krizin ciddi yük getirdiğini vurguladı.