Ünlü giyim firması çalışanları askere gidince fabrikayı kapattı

Rus giyim, kot ve ayakkabı üreticisi Gloria Jeans (GJ), üretim süreçlerinin durma noktasına geldiğini, personel eksikliğinin operasyonel maliyetleri artırdığını ve verimliliği düşürdüğünü ifade etti. Bu sebeple, fabrikaların kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşının Rus ekonomisine olumsuz etkileri artarken, Gloria Jeans (GJ) Asya ülkelerine işletmelerin bir kısmını taşıma kararı aldıktan sonra, Rostov bölgesindeki Şahlar ve Novoşahinsk şehirlerinde bulunan fabrikalarını kapatacağını duyurdu. Şirket yetkilileri, Ukrayna’daki savaşa katılan birçok çalışan nedeniyle üretimin zarar gördüğünü ve sürdürülemez hale geldiğini açıkladı. Kapatılacak iki fabrikada 1500’den fazla işçi çalışıyordu.

SEKTÖRÜN DİĞER FİRMALARINA UYARI

Şirketin aldığı karar, tekstil sektöründeki diğer firmalar için bir uyarı niteliği taşıyor. Personel yönetimi ve üretim planlamasının önemine dikkat çeken uzmanlar, benzer sorunların yaşanmaması için firmaların stratejik planlamalarını gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor.

Bu gelişme, Rusya’daki tekstil sektöründe personel yönetimi ve üretim süreçlerinin kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şirketlerin, operasyonel sürekliliği sağlamak adına insan kaynakları ve üretim planlamasında daha etkili olmaları gerektiği belirtiliyor.

Related Posts

En düşük emekli maaşı Temmuz’da ne kadar olacak?

Merhaba kıymetli okuyucularım, sizlerde sorularınızı tarafıma [email protected] mail adresim üzerinden iletebilirsiniz. Bir milletin büyüklüğü, yaşlılarına verdiği değerle ölçülür derler. Ama bu topraklarda bugün yaşananlara bakınca, insanın içi …

Yüzyılın fiyaskosu: Bir otoyol inşa ettiler ve onu hiç kullanmadılar

On yıl önce tamamlanmış ancak hiç kullanılmamış 17,6 kilometre uzunluğundaki bir otoyolun, en azından Alman standartlarına göre, bize anlatacağı sıra dışı bir hikayesi var. Sonuç olarak, bugün distopik bir film için kesinlikle gerçekçi bir ortamı …

Küresel enerji geçişi için elektrik altyapısına 21,4 trilyon dolar yatırım gerekli

Küresel enerji sektöründe yenilenebilir kaynaklara yönelik yatırımlar artarken, altyapı ve piyasa yapılarındaki yetersizlikler, sistemin bütüncül dönüşümünü zorunlu kılıyor. Bu kapsamda, sadece elektrik iletim altyapısına 2050’ye kadar 21,4 trilyon dolarlık yatırım gerektiği hesaplanıyor.

Alman ekonomisi haziranda yeniden büyüme bölgesine girdi

Almanya’da özel sektör faaliyetleri, yeni siparişlerde son üç yılın en güçlü artışını kaydeden imalat sektörünün toparlanmasıyla haziranda yeniden büyüme bölgesine girdi.

Avrupa’nın güvenli kripto borsasından, sıfır komisyonla 7/24 USD yatır/çek hizmeti

Kripto para borsaları, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yürüttükleri faaliyetlere hız verdi. Bankadan kripto para platformuna 7/24 TL transferi özelliğinin yaygınlaşmasından sonra, Türkiye’de ilk kez doğrudan sıfır komisyonla 7/24 USD yatırma …

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (21 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 9 milyon 949 bin 340 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 10 milyon 658 bin 178 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …