Tayvan yakınlarındaki batık piramit, tarihi yeniden yazabilir

Japonya`da Yonaguni Anıtı: Tarihi ve Gizemi

Japonya’nın Ryukyu Adaları yakınlarında, deniz seviyesinden sadece 25 metre derinlikte bulunan ve Yonaguni Anıtı olarak bilinen esrarengiz yapı, 1986’daki keşfinden bu yana bilim dünyasını büyülemeye devam ediyor.

Bu devasa anıt, keskin açılı basamaklarıyla yaklaşık 27 metre yüksekliğe sahip ve tamamen taştan yapılmış gibi görünüyor. Bu durum, birçok kişinin yapının insan eliyle inşa edildiğini iddia etmesine neden oluyor.

Japonya’nın Atlantis’i ve binlerce yıllık sır

Yapılan analizler, bu taş oluşumun 10.000 yıldan daha eski olduğunu gösteriyor. Eğer Yonaguni Anıtı insanlar tarafından yapılmışsa, bu, yapının 12.000 yıl önce inşa edildiğini ve bu bölgenin sular altında kalmadan önce var olduğunu gösteriyor. Bu da Yonaguni Anıtı’nın, Mısır piramitleri veya Stonehenge gibi diğer antik yapılarından binlerce yıl daha eski olabileceği anlamına geliyor.

Bilim insanları, antik toplumların, büyük yapıları inşa etme yeteneklerini 12.000 yıl önce tarımın gelişmesiyle kazandığını düşünüyor. Fakat yapı daha eski bir tarihte inşa edildiyse, bu durum insanlığın tarihine dair düşüncelerimizi kökten değiştirebilir ve kayıp bir medeniyetin varlığına dair ipuçları sağlayabilir. Bu nedenle, Yonaguni Anıtı sıklıkla “Japonya’nın Atlantis’i” olarak anılıyor, ancak yapının yapısı hala tartışma konusu.

Göbekli Tepe’yi hatırlatıyor

Son yıllarda sosyal medya ve podcast’ler sayesinde daha fazla ilgi gören bu gizemli yapı, tarihçilerin ve arkeologların dikkatini çekiyor. Eğer Yonaguni Anıtı insan yapımıysa, Türkiye’deki aynı dönemde inşa edildiği düşünülen Göbekli Tepe ile birlikte kayıp medeniyetlere dair güçlü kanıtlar sunabilir. Göbekli Tepe, M.Ö. 9500 ila M.Ö. 8000 yılları arasında yerleşim yeri olarak kullanılmıştır ve bu, Mısır piramitlerinden 5.000 yıl, Stonehenge’den ise 6.000 yıl daha eski bir tarihi ifade eder.

Bununla birlikte, Endonezya’daki Gunung Padang gibi diğer antik yapılar bu iki yapıdan daha eski olabilir. Gunung Padang, dünyanın en eski piramidi olarak kabul ediliyor ve yapılan çalışmalar, 30 metre derinlikteki megalit yapının 16.000 yıldan daha eski olabileceğini gösteriyor. Bilim insanları, bu yapı sayesinde avcı-toplayıcı toplumların daha ileri mühendislik becerilerine sahip olabileceğini düşünüyor.

Yonaguni Anıtı hakkında kesin bir yargıya varmak henüz mümkün değil. Bilim insanları, bölgedeki kumtaşı kırılmalarının doğal bir jeolojik oluşumun sonucu olabileceğini öne sürerken, yapı binlerce yıldır su altında olduğu için taşların düz ve insan eliyle yapılmış gibi görünmesine deniz yaşamının yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Related Posts

Yılın en güvenli otomobilleri açıklandı: Hyundai zirvede

Her geçen gün artan otomobil sayısı ve hızla değişen otomotiv sektörü, güvenlik konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Tüketiciler, araç alırken sadece performans ve tasarımı değil, güvenlik gibi önemli bir detayı da göz önünde bulunduruyor. Kar amacı gütmeyen ABD kuruluşu IIHS, 2025 model yılı için en güvenli otomobilleri açıkladı. Peki, 2025’te en güvenli otomobiller hangileri? İşte detaylar.

Köpek balıkları ters çevirdiğinizde donuyor

Sevdiğiniz doğa belgeselini izlediğinizi hayal edin. Yırtıcı saklandığı yerden birden hücum ediyor, ağzı alabildiğine açık ve av … birden gevşiyor. Ölü gibi görünüyor.

Microsoft’un mavi ekran tarih oluyor: Yerine seçilen renk hayret uyandırdı

Microsoft, neredeyse kırk yıldır bilgisayar kullanıcılarının karşısına çıkan Mavi Ölüm Ekranı’nı değiştirmeye hazırlanıyor. Şirketin bir sonraki Windows 11 güncellemesiyle birlikte bu ikonik hata ekranı, artık daha modern ve sade bir siyah tasarımla …

WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

İran – İsrail savaşında sık sık yasaklamalar ile gündeme gelen WhatsApp’a bir yasaklama haberi de Amerika’dan geldi.

Garmin Venu X1, akıllı saat piyasasını sarsmaya geliyor

Garmin, spor ve sağlık odaklı yeni akıllı saati Venu X1’i tanıttı. Cihaz, yalnızca 8 milimetre kalınlığı ve 34 gramlık hafifliğiyle sınıfının en ince ve zarif modellerinden biri. 2 inçlik AMOLED ekranıyla gelen saatin kasası fiber takviyeli …

Ay hayali! Güney Kutbu’nda bilim ve güç savaşı

Çin, uzay keşfinde çığır açacak bir projeye imza atmaya hazırlandı. 2035 yılına kadar Ay’ın Güney Kutbu’nda Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu (ILRS) adıyla bir bilimsel üs kurmayı planlayan Pekin, bu hedefle Rusya’nın da desteğiyle iki aşamalı bir …