Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi GETAT’ta Tıbbi Sülük Tedavisi Uygulanıyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, ‘Hirüdoterapi’ adı verilen tıbbi sülük tedavisi, kardiyovasküler hastalıklar, kanser hücreleri, immün sistem düzenlemesi, romatizmal hastalıklar ve eklem ağrıları gibi birçok hastalıkta tercih edilen bir yöntem haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı ruhsatlı tıbbi sülük yetiştiren ilk üniversite olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, özellikle COVİD-19 sonrası artan kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi seçeneği sunuyor.

‘Çiftliklerde Üretilen Sülüklerin Kullanılması Önemli’

GETAT Müdürü Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu, merkezin Sağlık Bakanlığı mevzuatına uygun olarak kupa tedavisi, sülük tedavisi, akupunktur, ozon, bitkilerle tedavi, osteopati gibi destekleyici tedaviler sunduğunu belirtti. Sülük yetiştiriciliği konusunda bakanlık ruhsatlı ilk üniversite olduklarını vurgulayan Mollahaliloğlu, sülüklerin doğadan toplanması yerine çiftliklerde üretilerek kullanılması gerektiğini söyledi. Çünkü doğadan toplanan sülüklerde hastalık olması durumunda hastaya bulaşabileceğini belirtti.

‘Sülükteki Enzimler Kanın Pıhtılaşmasını Engelliyor’

Prof. Dr. Mollahaliloğlu, halk arasında sülüğün kendi rahatsızlığını bulduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirterek, sülüğün akupunktur noktaları kullanılarak tedavi edici özellikler taşıdığını açıkladı. Sülüğün koruyucu sağlık hizmeti olarak da kullanılabileceğini ve içinde bulunan enzimler sayesinde kalp krizini engelleyici etkisi olduğunu dile getirdi.

‘Sülük Enziminde Ağrı Giderici Özellik Bulunuyor’

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde görevli Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Ayhan, tıbbi sülüklerin üretimi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile laboratuvar çalışmalarının Çubuk yerleşkesinde yapıldığını belirtti. Ayhan, sülüğün kan emmeden önce verdiği sıvıda bulunan protein enzimlerin, antikoagülan, kan sulandırıcı, kas gevşetici, enflamasyon giderici, ağrı giderici gibi özellikler içerdiğini ve tedavi edici etkileri olduğunu açıkladı.

‘Kanser Hücrelerine Uygulandık, Başarılı Sonuçlar Aldık’

Ayhan, yapılan çalışmalar sonucunda sülük enziminin immün sistemi düzenlediğini, otoimmün hastalıklarla mücadelede etkili olduğunu ve kanser hücrelerine pozitif sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Sülük tedavisinin gelecekte daha yaygın hale geleceğini ve insanlığa faydalı olacağını umut etti.

Related Posts

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Baş dönmesi ve yorgunluğa neden oluyor! Günlük ne kadar su tüketmeliyiz?

Yoğun sıvı kaybının baş dönmesi, yorgunluk ve hatta solunum sıkıntılarına sebep olabileceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, havaların ısınmaya başlamasıyla daha da özen gösterilmesi gereken su tüketimi hakkında bilgi verdi.