Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı Beslenme Tüyolarıyla Kurban Bayramı’na Hazırlık

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, uzmanlardan gelen sağlıklı beslenme önerileri ve et pişirme tavsiyeleri dikkat çekiyor.

Türkiye gazetesinden Ziynet Kocabıyık’ın haberine göre, Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Erdoğan Aksan, özellikle kavurma gibi yemeklerde sıkça kullanılan tuz konusuna dikkat çekiyor. Aksan, aşırı tuz tüketiminin kan basıncını artırabileceğini belirterek, “Sağlığımız için günlük tuz alımını bir çay kaşığıyla sınırlamak son derece önemlidir” diyor.

Uzman Diyetisyen Ceren Turan, “Sağlıklı bireylerin günlük ek şeker tüketiminin kalorinin yüzde 10’undan az olması gerekmektedir. Bu da bayram günlerinde günlük bir küçük kâse sütlü tatlı veya bir dilim şerbetli tatlı ile sınırlandırılabilir. Şerbetli tatlı alternatifleri arasında şekersiz sorbe, sade dondurma, bitter çikolata, hurma özüyle tatlandırılan sütlü tatlılar, yoğurt ve meyve karışımları bulunmaktadır.” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Eti Yoğurt ve Ayranla Dengede Tutun

Bayram sofralarında süt ürünlerinin önemine dikkat çeken Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, “Kırmızı et demir ve protein içerirken, aşırı tüketildiğinde sindirimi zorlayabilir. Sindirimi desteklemek ve midenizi rahatlatmak için et yanında yoğurt veya ayran gibi fermente süt ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca probiyotik etkileriyle bağırsak sağlığınıza da olumlu katkı sağlarlar” önerisinde bulunuyor.

Related Posts

İşte domatesteki pestisitten kurtulmanın en etkili yolu

Yaz sofralarının baş tacı domatesi yıkarken sandığınızdan daha büyük hatalar yapıyor olabilirsiniz; işte domateslerinizin üzerindeki pestisitleri arındırmak için en etkili yöntem.

Motosiklet Tamiri Sırasında Genç Çocuk Elini Kaptırdı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde motosikletinin zincirini tamir etmeye çalışan 14 yaşındaki Muhammed K.’nın sağ elinin başparmağı koptu. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Muhammed K.’nin sağlık durumu iyi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.