Meğer kahveyi uyumadan önce içmek gerekiyormuş! İşte nedeni

Kahve çoğu kişinin vazgeçilmezlerinden biri genellikle uyku açmak ve güne zinde başlamak için ilk tercih ettiğimiz içecek. Ancak kahveyle ilgili ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Kısa bir öğle uykusunun beyin sağlığını koruyup verimliliğini artırdığı çoğu kişi bilse de bu etkiyi daha da güçlendirecek bir yöntem var o da kahve. Uykudan önce içilen kahve özellikle kısa bir şekerleme ile birleştiğinde, gün boyunca ekstra enerji sağlayabiliyor.

Uzmanlar, 15-30 dakikalık kısa bir öğle uykusunun zihinsel performansı artırdığını ve stres seviyelerini düşürdüğüne dikkat çekti. Bu süre, beynin yenilenmesi için yeterli olurken fazla uyumak ise sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ancak bu şekerleme sırasında kahve içmenin de bilinmeyen faydaları bulunuyor.

VERİMLİLİĞİ ARTIRAN İKİLİ 

Kahve içtikten sonra 20 dakikalık kısa bir şekerleme yapmak, verimliliği artırmanın en etkili yollarından biridir. Kahve, vücutta yarım saat içinde etkisini göstermeye başlar. Bu da uyandığınızda, hem kafanızı toparlamış hem de ekstra bir uyanıklık hissi yaratmış olacağınız anlamına gelir. Bu yöntem hem zihninizi canlandırır hem de enerjinizi tazeler. Fakat kahveyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir noktada, yatmadan en az 6 saat önce kahve içmek gerektiğidir. Aksi takdirde gece uykusunun kalitesi olumsuz etkilenebilir.

ŞEKERLEME UYKUSUNUN FAYDALARI 

İdeal öğle uykusunun süresi 15-30 dakika olmalı. Uzun süren uykular, gece uyku düzenini bozarak yorgunluk hissi oluşturabilir. Kısa şekerlemeler ise hafızayı güçlendirirken, odaklanmayı artırır ve gün içindeki enerji seviyenizi dengeler

Uzmanlar, 30 dakikayı aşan öğle uykularının gece uykusunun kalitesini düşürebileceğine dikkat çekti. Öte yandan uzun süreli şekerlemeler obezite, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, öğle uykusunun süresine dikkat etmek oldukça önemli.

 

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.