Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı 2024’te 21 Bin Vaka İnceledi

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Suçları Aydınlatmaya Devam Ediyor

Emniyet birimlerinin vazgeçilmez beyaz önlüklü kahramanları, delilden suçluya ulaşan sanatkarlar olarak biliniyor. Bu kahramanlardan biri de Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, 2024 yılında önemli çalışmalara imza attı.

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nın Başarısı

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Hakan Beyaz, laboratuvarlarında 21 bin 873 vaka incelemesi yapıldığını ve yaklaşık 140 bin bulgunun incelendiğini açıkladı. Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da meydana gelen adli ve idari olaylarda elde edilen delillerin incelendiği laboratuvar, suçluların adalet önüne çıkarılmasında hayati bir rol oynuyor.

  • Laboratuvar, elde edilen bulguları belge inceleme, balistik inceleme, iz inceleme ve kimyasal inceleme bölümlerinde uzmanlarla inceleyerek suçların çözülmesine katkı sağlıyor.
  • 2024 yılında 21 bin 873 vakada yapılan incelemeler, suçluların yakalanmasında önemli rol oynadı.
  • Balistik kovan inceleme ve arşiv sistemi olan Balistika, TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirildi ve suçların çözülmesine büyük destek sağlıyor.
  • Uyuşturucu maddelerin analizleri de laboratuvarda hızla yapılıyor ve suçluların cezalandırılmasında önemli bir adım oluşturuyor.

Laboratuvar Müdürü Dr. Hakan Beyaz, laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verirken, Türk mühendislerinin geliştirdiği Balistika sistemi sayesinde suçların aydınlatılmasında büyük adımlar atıldığını vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / TURAN BULUT – Genel

Related Posts

Motosiklet Tamiri Sırasında Genç Çocuk Elini Kaptırdı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde motosikletinin zincirini tamir etmeye çalışan 14 yaşındaki Muhammed K.’nın sağ elinin başparmağı koptu. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Muhammed K.’nin sağlık durumu iyi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.