İran düşmanlığı hız kesmiyor: 2023’teki haberi dolaşıma soktular

Türkiye ve İran Arasındaki Gerilim Yeniden Gündemde

Türkiye ve İran arasındaki ilişkileri germek isteyen kışkırtıcı videolar ve eski haberler, son dönemde medyada sıkça yer buluyor.

Suriye’deki iktidar değişikliğinin ardından artan İran karşıtlığı, son zamanlarda daha da yükseldi. Bazı düşünce kuruluşlarının yayınladığı raporlar, Türkiye’nin bölgedeki müttefikleriyle olan ayrılıklarını vurgulayan analizler içerdi. Bu raporlar, Türkiye’nin bölgedeki dostlarıyla ortak bir cephe oluşturmak yerine Atlantik’teki işbirliklerine yöneldiğini iddia etti.

Son günlerde, uçak kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin eşi Cemile Alemülhüda’nın 2023 yılında yaptığı bir konuşma sosyal medyada tekrar gündeme geldi. Videoda Alemülhüda, tarihsel olarak Türkler ve İran arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara değiniyor.

14 Haziran 2023 tarihli bu konuşmanın videosu dönemin bazı yayın organlarında “İran Cumhurbaşkanı’nın eşi: Türkler İran’ın daimi düşmanıdır” başlığıyla haberleştirildi.

Aradan yaklaşık bir buçuk yıl geçtikten sonra, bugün Yeni Şafak gazetesi de aynı haberi benzer bir başlıkla duyurdu. Alemülhüda’nın “Türkler tarih boyunca bizim düşmanımızdı. Dilimizi, kültürümüzü, tarihimizi ve değerlerimizi değiştirmek istediler” ifadelerini vurgulayarak videoyu paylaştı.

Yeni Şafak, Türkiye ve İran arasındaki sorunları kışkırtıcı şekilde gündeme getirme konusunda biliniyor.

Odatv.com

Related Posts

İsrailli bakandan itiraf gibi sözler: ‘İsrail ordusu başarısız oldu’

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in, dün akşam toplanan güvenlik kabinesinde Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’e yüklenerek “İsrail ordusu başarısız oldu” itirafında bulunduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanı’nı eleştiren Smotrich’in Zamir’i “yalan makinesi testine tabi tutmayı” önerdiği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ise “İkinizde uygunsuz konuşuyorsunuz, sakin olun” dediği kaydedildi.

Samandağ’da yaban domuzları mahalleye indi

Ege’den sonra Hatay’da da yaban domuzları yemek için mahalleyi indi.

AKP’li Elazığ Belediyesi’ne bir yıldır dokunulmadı

CHP’li başkanları tutuklatan etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Bilginay Temizlik Şirketinin AKP’li Elazığ Belediyesi’nden aldığı 540 milyonluk tartışmalı ihaleye dair dönemin Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın’ın suç duyurusunun üzerinden bir yıl geçti, ancak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı hâlâ karar vermedi.

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metre kare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metre kare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Türkiye’de siyasi partilerin üye sayıları güncellendi: En fazla üyeye sahip parti belli oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladı. AK Parti, 10 milyon 878 bin 733 üyeyle ilk sırada yer alırken, CHP 1 milyon 903 bin 432 üyeyle ikinci sırada kaldı. Yeniden Refah Partisi, 650 bini aşan üye sayısıyla dikkat çekerken, Türkiye’de faaliyette olan 180 parti olduğu açıklandı.

Suriye’de ulusal logo değişikliği ülke genelinde coşkuyla kutlandı: Yeni semboller ne anlama geliyor?

Suriye’de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden inşa sürecinde ülkenin ulusal logosu yenilendi. Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen programla ülkenin yeni ulusal logosu tanıtılarak kamuoyuna sunuldu. Suriye’de tüm devlet kurumlarına ait sembol, mühür, resmi belgeler ile kimlik kartı ve pasaportlar yeni ulusal logo ile değiştirilecek. Yeni logoda, Suriye illerini temsilen 14 tüylü kanatlı şahin yer alıyor. Ayrıca şahin kalkanındaki 2 yıldız da 3’e çıkarıldı. Eski ulusal logoda yer alan ve tarımsal karakteri simgeleyen 2 buğday başağı da kaldırıldı. Öte yandan, tanıtımı yapılan yeni ulusal logo ülke genelinde coşkuyla kutlandı. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara, ülkenin ulusal logo tanıtım programındaki konuşmasında, şunları söyledi: “Tarihi inceleyen herkes Şam’ın dünya hikayesinin başlangıcı ve sonu olduğunu görecektir ve devrik rejim döneminde yaşadıklarımızın Şam tarihindeki en aşağılayıcı dönem olduğunu anlayacaktır.” “Bugün or