Dicle Elektrik’in Şanlıurfa yatırımları meyvesini verdi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da Kayıp Kaçak Oranını Düşürdü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hizmet veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa merkezdeki kayıp kaçak oranını önemli ölçüde azaltarak, kesintisiz ve kaliteli enerji sunma hedefine doğru ilerliyor. Şirket, 2025 yılına gelindiğinde şehir merkezinde kayıp kaçak oranını %10 seviyelerine indirerek büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, tarımsal ve kırsal alanlarda da benzer bir başarıya ulaşmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Merkezdeki kaçak kullanım oranını düşürmemizi sağlayan en önemli faktörler arasında altyapı yatırımlarımız, teknoloji destekli denetimlerimiz ve abonelerimizi kayıt dışı tüketimin zararları konusunda düzenli bilgilendirmemiz yer almaktadır. Bu sayede enerji tüketiminin kayıt altına alınmasında büyük ilerleme kaydettik” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’ya 20 Milyar TL Yatırım

Şanlıurfa’nın enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 3 milyar TL tutarındaki yatırım sürecini başlatan Dicle Elektrik, 2025 hedeflerinde kentte 20 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. Obut, 2013 yılından bu yana kentte hayata geçirdikleri toplam yatırım miktarının 17 milyar TL’yi aştığını ve enerji altyapısını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, mevcut şebekeyi güçlendireceklerini, akıllı şebeke dönüşümü gibi projelere de öncelik vereceklerini ifade etti.

İlçelerdeki Durum

Şanlıurfa’da şehir merkezinde %10 olan kayıp kaçak oranı, kırsal ve tarımsal alanlardaki aşırı tüketim nedeniyle il genelinde %41’lere yükseliyor. Tarımsal sulamanın kayıp kaçak oranını artırdığı ilçelerde durumlar şu şekilde: Viranşehir %59, Harran %64, Suruç %55, Akçakale %49 ve Siverek %53 seviyelerine ulaşıyor. Yüksek orandaki kaçak kullanımın şebekede oluşturduğu aşırı yük nedeniyle, bu bölgelerde uzun süreli kesintiler yaşanmakta ve bu durum en çok kaçak kullanmayan abonelere zarar vermektedir.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Yargıtay’dan emsal mesai kararı: İşveren artık sözleşmeye o ibareyi koyamayacak!

OECD verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik mesai süresiyle en fazla çalışan ülke konumunda. Ancak çalışanların önemli bir kısmı, fazla mesai ücretlerini alamıyor. Yargıtay’ın son kararı, iş sözleşmelerinde yer alan “fazla çalışma …

Sanayide ters rüzgar: Rapor sayısı yükseldi, iş gücü azaldı

TOBB’un nisan ayı sanayi kapasite raporu sayısı artarken çalışan sayısı azaldı.

Brent petrol fırladı: ABD-Çin görüşmeleri piyasayı sallıyor! (7 Mayıs 2025)

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 1,3 artışla 62,73 dolara yükseldi. Batı Teksas (WTI) ham petrol ise 59,54 dolardan işlem gördü. Dün 62,65 dolara kadar çıkan Brent petrol, günü 61,89 dolardan tamamlamıştı. Bugün saat 09.40 …

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE’de sert artış

Nisan ayında mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE aylık bazda yüzde 2,65 artarken, enerjideki artış yüzde 4,32’yi buldu. Gıdada yüzde 1,35, hizmet sektöründe ise yüzde 3,15’lik yükseliş kaydedildi.

Ekrem İmamoğlu şaibe iddialarıyla gündeme gelen kurultaya ilişkin ifade verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda “oyların para karşılığında kullandırıldığı” yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırdı. İmamoğlu, tutuklanarak görevinden uzaklaştırılmasının ardından soruşturma kapsamında ifade verdi.