Burs var giden yok

EVRİN GÜVENDİK/ANKARA- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Meclis Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılık Komisyonu’nda, Türkiye’de okuyan uluslararası öğrencilerle yurtdışı bursları hakkında bilgi verdi. Komisyonda, yurt dışı burslarına ilişkin sorulan sorular üzerine konuşan Özvar, “Bütün müracaatları üniversitelere yapmalarını istiyoruz ve üniversitelerden kabul edilen tekliflere biz burs veriyoruz. Ayda karşılıksız 1200 dolar burs veriyoruz. Sadece ‘git istediğin çalışmaları yap bunları üniversitene rapor et’ diyoruz. Gidiş dönüş uçak biletlerini de veriyoruz. Herhangi bir araştırma görevlisi, ABD’de bu bursla, maaşının da desteğiyle 3, 6, 9 veya 12 ay kalabilir. Ne var ki bütün kampanyalarımıza ve reklamlarımıza rağmen maalesef burslarımızın tamamını veremiyoruz. Kontenjanı maalesef dolduramıyoruz” dedi.

KOVİD-19 SONRASI OLUŞTU

Komisyon Başkanı Hulki Cevizoğlu’nun “Türk gençleri Avrupa’ya gitmek istiyor, kaçmak istiyor” algısı yapıldığını öne sürerek “Para veriyorsunuz gitmiyorlar, nasıl oluyor bu iş?” diye sorması üzerine Özvar, Kovid-19 salgını sonrasında akademide böyle bir hareketsizliğin olduğunu vurguladı. AB’nin 2022 yılından itibaren Avrupa’daki öğrenci ve akademisyen hareketliğini artırabilmek için fon yarattığını aktaran Özvar, 2025 yılına gelindiğini ancak Avrupa’da da hareketliliğin arzu edilen düzeye gelmediğini ifade etti. Özvar, bu tablonun sebeplerinin araştırılması gerektiğini söyledi.

Related Posts

İsrailli bakandan itiraf gibi sözler: ‘İsrail ordusu başarısız oldu’

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in, dün akşam toplanan güvenlik kabinesinde Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’e yüklenerek “İsrail ordusu başarısız oldu” itirafında bulunduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanı’nı eleştiren Smotrich’in Zamir’i “yalan makinesi testine tabi tutmayı” önerdiği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ise “İkinizde uygunsuz konuşuyorsunuz, sakin olun” dediği kaydedildi.

Samandağ’da yaban domuzları mahalleye indi

Ege’den sonra Hatay’da da yaban domuzları yemek için mahalleyi indi.

AKP’li Elazığ Belediyesi’ne bir yıldır dokunulmadı

CHP’li başkanları tutuklatan etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Bilginay Temizlik Şirketinin AKP’li Elazığ Belediyesi’nden aldığı 540 milyonluk tartışmalı ihaleye dair dönemin Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın’ın suç duyurusunun üzerinden bir yıl geçti, ancak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı hâlâ karar vermedi.

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metre kare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metre kare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Türkiye’de siyasi partilerin üye sayıları güncellendi: En fazla üyeye sahip parti belli oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladı. AK Parti, 10 milyon 878 bin 733 üyeyle ilk sırada yer alırken, CHP 1 milyon 903 bin 432 üyeyle ikinci sırada kaldı. Yeniden Refah Partisi, 650 bini aşan üye sayısıyla dikkat çekerken, Türkiye’de faaliyette olan 180 parti olduğu açıklandı.

Suriye’de ulusal logo değişikliği ülke genelinde coşkuyla kutlandı: Yeni semboller ne anlama geliyor?

Suriye’de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden inşa sürecinde ülkenin ulusal logosu yenilendi. Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen programla ülkenin yeni ulusal logosu tanıtılarak kamuoyuna sunuldu. Suriye’de tüm devlet kurumlarına ait sembol, mühür, resmi belgeler ile kimlik kartı ve pasaportlar yeni ulusal logo ile değiştirilecek. Yeni logoda, Suriye illerini temsilen 14 tüylü kanatlı şahin yer alıyor. Ayrıca şahin kalkanındaki 2 yıldız da 3’e çıkarıldı. Eski ulusal logoda yer alan ve tarımsal karakteri simgeleyen 2 buğday başağı da kaldırıldı. Öte yandan, tanıtımı yapılan yeni ulusal logo ülke genelinde coşkuyla kutlandı. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara, ülkenin ulusal logo tanıtım programındaki konuşmasında, şunları söyledi: “Tarihi inceleyen herkes Şam’ın dünya hikayesinin başlangıcı ve sonu olduğunu görecektir ve devrik rejim döneminde yaşadıklarımızın Şam tarihindeki en aşağılayıcı dönem olduğunu anlayacaktır.” “Bugün or