Avrupa Birliği’nden Rusya’ya kötü haber! Ekonomik yaptırımların süresi uzatıldı

AB, Rusya’ya Yaptırımları 6 Ay Uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay uzattı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Birlik üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantı sırasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Rusya’ya Yaptırımların Uzatılması Konusunda Anlaşıldı”

“AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Rusya’ya yönelik yaptırımların tekrar uzatılması konusunda anlaştı.” ifadelerini kullanan Kallas, yaptırımların uzatılmasının Moskova’nın savaşı finanse edecek gelirlerden mahrum kalmasına neden olacağını belirtti. Kallas, “Rusya’nın, neden olduğu zararın bedelini ödemesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

31 Temmuz 2025’e Kadar Uzatılacak

Karar çerçevesinde, Rusya’nın Ukrayna’nın istikrarsızlaştırılmasına yönelik eylemleri nedeniyle ilk olarak 2014’te başlatılan ve Şubat 2022’de Ukrayna saldırısı sonrası önemli ölçüde genişletilen kısıtlayıcı tedbirlerin süresi 31 Temmuz 2025’e kadar uzatılacak.

Rusya’ya 15 Yaptırım Paketi

AB, şimdiye kadar Rusya’ya yönelik 15 yaptırım paketini yürürlüğe koydu. Bu çerçevede Rusya’ya, ticaret, finans, petrol ve kömür de dahil enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altın ve elması içeren geniş yelpazeye yayılmış kısıtlamalar uygulanıyor.

Deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye gönderilmesine yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında yer alıyor. AB’nin yaptırım listesinde 2 binden fazla kişi ve kurum yer alıyor.

Her 6 Ayda Bir Uzatılıyor

AB’nin Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlarının süresi her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Ocak 2025’te doluyordu. Söz konusu yaptırımların uzatılması kararının alınabilmesi için oy birliği gerekiyor. Enerji alanındaki endişeleri nedeniyle Macaristan bir süredir yaptırımların uzatılması kararını onaylamıyordu.

Related Posts

2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Her ay düzenli olarak yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için gözler yeniden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa döndü. Peki, 2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Çivi çakmayan AKP dış borçta rekor kırdı!

Dış borç, 527.5 milyar dolarla rekor kırarken bu borcun büyük bir bölümü AKP döneminde gerçekleşti. CHP, dış borç stokunun AKP’nin iktidarda olduğu dönemde 395.7 milyar dolar arttığına dikkat çekti. CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez …

34 yıllık ayakkabı ve çanta firması darboğazda: Konkordato ilan etti

Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Talipsan ve bağlı iki şirketi konkordato talebinde bulundu.

Hasat öncesi ‘kalite’ uyarısı

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü, ikinci sürgün yaş çay alımları hazırlık süreciyle ilgili üreticilere bilgilendirmede bulundu.

Türkiye’nin hububat ve bakliyat ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’den yılın ilk 6 ayında 214 ülke ve serbest bölgeye 6 milyar 94 milyon 668 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi. En çok ihraç edilen ürün 618 milyon 288 bin dolar ile çikolata ve kakao içeren ürünler oldu.