Suriye ile SDG arasında toplantı: Mülteciler de ele alındı

Suriye Demokratik Güçleri ile Geçici Yönetim Arasında Anlaşma

Suriye’deki geçici yönetim tarafından oluşturulan 10 Mart’ta varılan anlaşmanın uygulanmasından sorumlu komite ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında dün resmi bir toplantı gerçekleştirildi.

Komite üyesi Tuğgeneral Ziyad El Ayiş’in, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya verdiği bilgilere göre, görüşmeler olumlu ve sorumluluk bilinciyle geçti.

Alt Komiteler Kurulacak

Toplantıda, Suriye’nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara ile SDG lideri Mazlum Abdi arasında 10 Mart’ta imzalanan anlaşmanın uygulanmasını denetleyecek alt komitelerin kurulmasına karar verildi. Eğitim alanındaki sorunlar, sınav ve sınav merkezi düzenlemeleri konusunda da uzlaşma sağlandı.

Taraflar, yerinden edilmiş kişilerin dönüşünü kolaylaştıracak mekanizmaları ve Halep’in Eşrefiye ile Şeyh Maksud mahallelerindeki anlaşmanın yeniden canlandırılmasını ele aldı. Görüşmelerin, Suriye’nin egemenliği ve birliğine hizmet eden bir çerçevede devam edeceği belirtilirken, yakında yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Almanya Memnuniyetini Bildirdi

Almanya’nın Suriye Büyükelçisi Stefan Schnecke, Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri temsilcileri arasındaki görüşmelerde kaydedilen “ilerlemeden” dolayı ülkesinin memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Schnecke, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Suriye’de kalan tüm sorunlara uzlaşma ruhuyla barışçıl bir çözüm bulunması, tüm Suriyeliler için daha iyi bir gelecek için kapsamlı ve sürdürülebilir bir sürece önemli bir katkıdır. Almanya bu süreci desteklemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Anlaşma Neyi Kapsıyor

Şam yönetimi ile SDG, 10 Mart’ta ülkenin siyasi ve idari yapısında kapsamlı değişiklikler öngören bir anlaşma imzaladı. Sekiz maddeden oluşan mutabakatta, “Kürt toplumunun Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olarak tanınması, tüm vatandaşların eşit siyasi katılım hakkının güvence altına alınması ve ülke genelinde ateşkes ilan edilmesi” gibi kritik başlıklar yer aldı.

Anlaşma kapsamında ayrıca, SDG’nin kontrolündeki bölgelerdeki sivil ve askeri yapılar ile doğal kaynak alanlarının devlet kurumlarına entegre edilmesi, mültecilerin güvenli geri dönüşü için mekanizmalar oluşturulması ve ayrımcılığa karşı toplumsal uyumun teşvik edilmesi kararlaştırıldı. Anlaşmanın uygulanmasını denetlemek üzere yürütme komiteleri kurulacağı da bildirildi.

Related Posts

Tuncer Bakırhan’dan, Devlet Bahçeli’nin ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ önerisine ilk yorum: ‘Neden cumhurbaşkanı da Kürt olmasın?’

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “İki cumhurbaşkanı yardımcısından birisinin Alevi, diğerinin de Kürt olması” önerisine dair ilk kez konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Neden Cumhurbaşkanı da Kürt olmasın” dedi.

Seyitgazi’de Orman Yangını

Eskişehir Seyitgazi’de çıkan orman yangınına hava ve karadan müdahale sürüyor.

Avrupa Birliği ile Fransa davalık oldu

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, ürünlerin üstüne yapıştırılan ve geri dönüştürme talimatlarını içeren etiketlerin AB yasalarıyla uyuşmaması dolayısıyla Fransa’ya dava açacak.

Aranan Hırsız Yakalandı

İzmir’de 25 yıl hapis cezası bulunan T.Y. polis tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Yunanistan’da deprem meydana geldi!

Yunanistan’da 4.6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Söz konusu deprem saat 09:43’de yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi. BÖLGEDEN İLK BİLGİLER Yetkililer, depremin ardından herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin olumsuz bir durum …

Trump önce hak verdi, sonra tehditler savurdu: ‘Gerekirse vururuz’

Trump, ABD kanalına röportaj veren İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi alıntılayarak İran’ın nükleer üstlerinin yok edildiğini vurguladı. Üstüne Trump, “Gerekirse yeniden vururuz” ifadeleriyle Tahran’a açık tehditte bulundu.