Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Türkiye’de Telif Haklarıyla İlgili Düzenleme

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, Türkiye’de telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, dijital kullanımın ardından sıranın düğün salonları, kuaförler ve güzellik merkezlerine geldiğini belirtti.

MESAM Başkanı Ergül, müzik yayını yapılan işletmelerde telif hakkı ödenmesi zorunluluğunun getirildiğini dile getirerek, kuruluşlarının amacının müzik eserleri sahiplerinin haklarını korumak olduğunu açıkladı.

MESAM’ın Kuruluş Amacı ve Görevleri

1951 yılında kabul edilen Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun yürürlükte olduğunu hatırlatan Ergül, MESAM’ın 1986’da kurulduğunu ve telif toplama göreviyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirtti.

MESAM’ın ticari kullanıma açık her yerden telif toplama sorumluluğuna vurgu yapan Ergül, düğün salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve güzellik merkezlerinin telif hakkı ödemesi gerektiğini söyledi.

Telif Ödemeleri ve MESAM’ın Rolü

MESAM’ın telif ödemeleriyle elde edilen gelirin Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini korumak amacıyla sanatçılara dağıtıldığını belirten Ergül, özellikle düğün salonlarının müziğin önemine vurgu yaparak telif bedellerinin haksız olduğunu söylemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Ergül, düğün salonlarından alınacak telif bedellerinin makul olduğunu ve sanatçılara destek olmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Related Posts

İstanbul’da ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor: En pahalı mahalleler açıklandı

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi, 23 nisan tarihinde yaşanan depremin ardında yaşanan gayrimenkul sektörü fırsatçılığı derken İstanbul’da ev sahibi olmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. İstanbul’un bazı semtlerinde metrekare fiyatları 200 bin TL’yi aşıyor. Bazı mahallelerde konut değeri 70 milyon TL’ye dayanmış durumda. İşte İstanbul’un en pahalı mahalleleri.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

İtalyan üretiminde sınırlı artış

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün açıkladığı mart 2025 verilerine göre, ülkenin sanayi üretimi şubat ayındaki yüzde 0,9’luk düşüşten sonra yalnızca yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Bu sonuç, piyasalarda beklenen yüzde 0,5’lik yükselişin …

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir