Akdeniz Üniversitesi’nde İlk Çift Kol Nakli Hastası Ziyaret Edildi

Akdeniz Üniversitesi Gerçekleştirilen Çift Kol Nakli İle Topal’ı Kabul Etti

Akdeniz Üniversitesi, 15 yıl önce Türkiye’nin ilk çift kol naklini gerçekleştirdiği Cihan Topal’ı makamında ağırlayarak, bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren yetkili isim, “Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz tarihi ameliyat sonrasında Topal’ın hayata tutunması bizleri son derece mutlu etmiştir. Geçmişte umutla başladığımız bu süreç, bugün kendisini çocuklarının elini tutarken ve sevdiklerine sarılırken görmek bizlere büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. 15 yılın her anı, hayattan zevk almanın ve yeniden bağlantı kurmanın en önemli kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Özkan, toplumun organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen organ bağışı yapmaktan çekinmeyin. Her bağış, yeni bir umut ve hayat hikayesinin başlangıcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Yıldız – Sağlık

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Kulak kiri sağlığınız hakkında neler söylüyor?

Alzheimer’dan kansere kadar kulak kiri, kişinin sağlığı hakkında çok değerli göstergeler barındırabilir. Bilim insanları şimdi bu maddenin kimyasını analiz ederek hastalıkları teşhis etmenin yeni yollarını arıyor.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi. 

Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

İdrar kaçırma, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sık görülen ancak tedavi edilebilir bir sağlık sorunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın nedenlerini ve etkili tedavi yöntemlerini anlattı.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir