Dicle Elektrik’in Şanlıurfa yatırımları meyvesini verdi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da Kayıp Kaçak Oranını Düşürdü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hizmet veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa merkezdeki kayıp kaçak oranını önemli ölçüde azaltarak, kesintisiz ve kaliteli enerji sunma hedefine doğru ilerliyor. Şirket, 2025 yılına gelindiğinde şehir merkezinde kayıp kaçak oranını %10 seviyelerine indirerek büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, tarımsal ve kırsal alanlarda da benzer bir başarıya ulaşmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Merkezdeki kaçak kullanım oranını düşürmemizi sağlayan en önemli faktörler arasında altyapı yatırımlarımız, teknoloji destekli denetimlerimiz ve abonelerimizi kayıt dışı tüketimin zararları konusunda düzenli bilgilendirmemiz yer almaktadır. Bu sayede enerji tüketiminin kayıt altına alınmasında büyük ilerleme kaydettik” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’ya 20 Milyar TL Yatırım

Şanlıurfa’nın enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 3 milyar TL tutarındaki yatırım sürecini başlatan Dicle Elektrik, 2025 hedeflerinde kentte 20 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. Obut, 2013 yılından bu yana kentte hayata geçirdikleri toplam yatırım miktarının 17 milyar TL’yi aştığını ve enerji altyapısını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, mevcut şebekeyi güçlendireceklerini, akıllı şebeke dönüşümü gibi projelere de öncelik vereceklerini ifade etti.

İlçelerdeki Durum

Şanlıurfa’da şehir merkezinde %10 olan kayıp kaçak oranı, kırsal ve tarımsal alanlardaki aşırı tüketim nedeniyle il genelinde %41’lere yükseliyor. Tarımsal sulamanın kayıp kaçak oranını artırdığı ilçelerde durumlar şu şekilde: Viranşehir %59, Harran %64, Suruç %55, Akçakale %49 ve Siverek %53 seviyelerine ulaşıyor. Yüksek orandaki kaçak kullanımın şebekede oluşturduğu aşırı yük nedeniyle, bu bölgelerde uzun süreli kesintiler yaşanmakta ve bu durum en çok kaçak kullanmayan abonelere zarar vermektedir.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Türkiye’nin hububat ve bakliyat ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’den yılın ilk 6 ayında 214 ülke ve serbest bölgeye 6 milyar 94 milyon 668 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi. En çok ihraç edilen ürün 618 milyon 288 bin dolar ile çikolata ve kakao içeren ürünler oldu.

Çarşamba günü akaryakıta dev zam geliyor

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın ardından motorin grubuna çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1,70 TL zam yapılacağı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta açıklanan ÖTV değişikliği nedeniyle benzine 2,26 TL, motorine ise 2,12 TL zam gelmişti.

Dünyanın en köklü şirketi Türk devini satın aldı

İsveç merkezli Consilium Safety Group, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Türk firması Ares Marine’i satın aldı.

İflaslar patladı: Şirketler bir bir kapanıyor

2024 Küresel İflas Raporu, dünyada şirket iflaslarının alarm verici seviyelere ulaştığını gösterdi. Türkiye, iflas artışında ilk sıralarda yer aldı. Konkordato başvuruları patladı, sanayide çöküş sinyalleri geldi.

Emeklilerden zamma sert tepki!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde emekliler, en düşük emekli maaşının 16 bin 881 lira yapılmasına tepki gösterdi. Bir emekli, “Maaş zammı yetmez az bile. Asgari ücreti geçmesi lazımdı bir sefer. Dişimi sıkacağım başka ne yapacağım” derken başka bir …

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 486 milyar 567 milyon 480 bin lira artarak 24 trilyon 267 milyar 289 milyon 588 bin liraya çıktı.