5 işletmeden dördü, yüksek maliyetler sebebiyle Avrupa’ya açılamıyor

Türk İşletmeleri İçin Avrupa Pazarına Erişim Artıyor

Küresel ticaret çatışmalarının arttığı bugünlerde, Türkiye’deki işletmeler Avrupa pazarına adım atmanın öneminin farkında. Özellikle e-ticaret ve teknoloji alanlarında başarılı girişimciler ve KOBİ’ler, Avrupa pazarını hedefliyor ancak yüksek maliyetler, vize zorlukları ve bürokratik engeller globalleşmeyi zorlaştırıyor. Türkiye’de uzun yıllardır hizmet veren Olmadık Ofis, işletmelerin Avrupa pazarındaki engelleri kaldırmayı hedefleyen “Global Ofis” adını verdiği yeni hizmet paketini duyurdu.

Olmadık Ofis Kurucusu A. Seçkin Canan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Global ölçekte faaliyet göstermek için ayrı bir ticari yapı kurmanın gerektiği yanılgısının işletmelerin globalleşme sürecini yavaşlattığını” belirtti. Canan, şirketlerin ‘Global Ofis’ paketi sayesinde Avrupa’da temsil edilebileceğini ve bu sayede maliyetleri düşürerek uluslararası pazarda güvenilir bir şekilde varlık gösterebileceğini söyledi.

Yüksek Maliyetler Nedeniyle 5 İşletmeden 4’ü AB Pazarına Ulaşamıyor

Avrupa Birliği, 450 milyon tüketiciyle potansiyel bir pazar oluştururken, küçük işletmeler yüksek maliyetlerle karşılaşarak Avrupa’ya açılamıyor. Invest in Holland tarafından yapılan araştırmaya göre, 5 yabancı işletmeden 4’ü AB pazarına giriş yaparken en büyük engel olarak yüksek şirket kuruluş maliyetlerini gösteriyor.

A. Seçkin Canan, Türk işletmelerinin Avrupa pazarlarına ulaşması konusunda önemli adımlar atacaklarını belirterek, “Global Ofis” paketiyle Türk şirketlerin Avrupa’da temsil edilmesini kolaylaştıracaklarını açıkladı. Canan, Türkiye’deki KOBİ’lerin globalleşme sürecinde Hollanda’nın önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, bu sayede Türk işletmelerin Avrupa pazarına erişiminin kolaylaşacağını sözlerine ekledi.

Türkiye’deki İşletmeleri Güçlendiriyoruz

Olmadık Ofis, Türkiye’deki işletmeleri uluslararası rekabette güçlendirmeyi hedeflerken, “Global Ofis” paketiyle uygun fiyatlı ve pratik bir çözüm sunuyor. Canan, Türk KOBİ’lerin Avrupa pazarına erişebilmelerini kolaylaştırarak globalleşme yolunda önemli bir adım atmalarını sağladıklarını belirterek, bir kapı açtıklarını ifade etti.

Related Posts

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Yargıtay’dan emsal mesai kararı: İşveren artık sözleşmeye o ibareyi koyamayacak!

OECD verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik mesai süresiyle en fazla çalışan ülke konumunda. Ancak çalışanların önemli bir kısmı, fazla mesai ücretlerini alamıyor. Yargıtay’ın son kararı, iş sözleşmelerinde yer alan “fazla çalışma …

Sanayide ters rüzgar: Rapor sayısı yükseldi, iş gücü azaldı

TOBB’un nisan ayı sanayi kapasite raporu sayısı artarken çalışan sayısı azaldı.

Brent petrol fırladı: ABD-Çin görüşmeleri piyasayı sallıyor! (7 Mayıs 2025)

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 1,3 artışla 62,73 dolara yükseldi. Batı Teksas (WTI) ham petrol ise 59,54 dolardan işlem gördü. Dün 62,65 dolara kadar çıkan Brent petrol, günü 61,89 dolardan tamamlamıştı. Bugün saat 09.40 …

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE’de sert artış

Nisan ayında mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE aylık bazda yüzde 2,65 artarken, enerjideki artış yüzde 4,32’yi buldu. Gıdada yüzde 1,35, hizmet sektöründe ise yüzde 3,15’lik yükseliş kaydedildi.

Ekrem İmamoğlu şaibe iddialarıyla gündeme gelen kurultaya ilişkin ifade verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda “oyların para karşılığında kullandırıldığı” yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırdı. İmamoğlu, tutuklanarak görevinden uzaklaştırılmasının ardından soruşturma kapsamında ifade verdi.